SCHRIJFCHALLENGE 21!

Bevrijd je creativiteit en schrijf 21 dagen 21 minuten per dag

Van 20 December 2020 – 10  januari 2021

Schrijfchallenge basis: elke dag een creatieve schrijfopdracht

Schrijfchallenge plus: met twee online schrijfworkshops via zoom

Schrijfchallenge master: inclusief persoonlijke schrijfcoaching

Nanda’s online workshops bieden een hele fijne mix van luchtigheid, creativiteit en diepgang.
Anke

 Nanda is een energieke docente, met veel vakkennis, die op theatrale wijze lesgeeft. 

Linda

Nanda weet je met haar ogenschijnlijk eenvoudige opdrachten weer in contact te brengen met je ziel en je in het hier en nu te brengen. 

Amira

De basis – Schrijfchallenge 21: schrijf elke dag

Bij deze schrijfchallenge ontvang je van 20 december 2020 tot 10 januari 2021 elke dag een creatieve en verrassende schrijfopdracht in je mailbox.
Je schrijft daardoor elke dag 21 minuten. Je maakt liedjes, reflecties, gedichten, verhalen, monologen en dialogen. Je schrijft poetisch, recht door zee, beeldend en filosofisch. Je bent eerlijk, gek, lyrisch en nuchter op papier. Je sluit 2020 op een diepe en reflectieve manier af en start 2021 bewust en vol energie.

Deze Schrijfchallenge helpt je om je schrijven te verdiepen, creatiever te maken en te stabiliseren.

Deze Schrijfchallenge kost slechts 21 euro. Dat is 1 euro per dag. Voor 21 minuten rijke schrijftijd per dag, drie weken lang.

Deze 21 minuten per dag  maken het verschil.
Het verschil tussen schrijver willen zijn en schrijver zijn.
Tussen een dag met te weinig tijd voor jezelf en een dag waarin je ruimte maakt voor dat wat echt belangrijk is.
Het verschil tussen een kabbelend leven en een creatief leven!

De Schrijfchallenge 21: elke dag een creatieve verrassing

Deze creatieve schrijfchallenge bestaat uit:

 • 21 dagen een dagelijkse mail om 6.21 uur met:
 • grappige, onverwachte en diepgaande schrijfoefeningen die je nooit zelf had kunnen verzinnen
 • inspirerende theorie over de werking van creativiteit
 • lessen in creatief schrijven; je leert hoe je je verhaal beeldend en levendig maakt
 • persoonlijke anekdotes en voorbeelden uit het (schrijvers)leven van Nanda
 • prikkelende fragmenten uit literatuur, film, muziek en kunst
 • oefeningen die je helpen om terug te kijken op 2020 en je intenties te zetten voor 2021

Schrijfchallenge Plus:
De schrijfworkshops maken het verschil

Naast de basis Schrijfchallenge heb je de kans om deel te nemen aan twee online schrijfworkshops om je ervaring compleet te maken. Tijdens deze online zoommeetings op 20 december en 10 januari, van allebei vier uur,  kom je bijeen met een groot deel van de deelnemers van de Schrijfchallenge.

Waarom zijn deze workshops een onmisbaar element van de Schrijfchallenge? 

 • Door deze gezamenlijke workshops ontstaat er een gevoel van gemeenschap; je doet dit schrijven niet alleen! Dat geeft een ongelooflijke energiestoot – het zien en horen van andere schrijvers, te weten wat zij schrijven en meemaken tijdens het schrijfproces is inspirerend en ondersteunend.
 • Tijdens deze workshops heb je de kans om Nanda live aan het werk te zien en is er interactie mogelijk met de docente. Je kan vragen stellen en ervaringen of teksten delen. Daardoor wordt de challenge een meer menselijke ontmoeting.
 • De workshops duren een dagdeel en geven je daardoor de ruimte en tijd om dieper op het schrijven en je creatieproces in te gaan. Je maakt, ontdekt en schrijft dingen waar je in de dagelijkse 21 minuten niet aan toe komt.
 • De workshops zijn momenten om stil te staan bij het begin en het einde van de challenge, bij het begin van de winter (21 december) en bij de start van het nieuwe jaar. Het zijn twee transitie-momenten waarbij je heel bewust een andere fase ingaat en deze kracht bijzet.
vijf-wetten-van-schrijven

Het thema van de schrijfworkshops

 • Schrijf 20!

Online workshop zondag  20 december 13 – 17.00 uur

Tijdens deze workshop kijk je op een creatieve manier terug op 2020. Was jouw jaar een overwinning, een pandemie, een stabiele eik of als een ingezakt slagroomtaartje zonder aardbei? Leefde je als een kluizenaar, een dichter, een soldaat of een slak zonder huis? Smaakte je jaar naar kaneel of naar zoute popcorn, rook het als het drooggevallen wad of als mist in de ochtend, voelde het scherp gebroken of rond en heel?  Je onderzoekt hoe de seizoenen in jouw jaar en in jouw binnenwereld zich ontvouwden en benoemt welke veranderingen er in gang zijn gezet – hoe klein dan ook.

We vieren bij deze workshop ook het mid-wintermoment. We verwelkomen de donkerte – daarom schrijven we rondom de schemer van de dag. Je betreedt heel bewust de heilige periode tussen midwinter en drie koningen. Een tijd waarin de aandacht meer naar binnen gaat en je verbinding kan maken met je dromen, andere realiteiten en je hogere zelf.

 • Schrijf 21! 

Online workshop zondag 10 januari 9 – 13.00 uur

Deze workshop beginnen we vroeg op de dag, om met frisse energie vooruit te blikken op 2021. Wat zijn jouw plannen en intenties? Wil je leven als een danser, als een schrijver of als een wereldreiziger in je eigen huis? Is 2021 krakend zilver of gloeiend goud? Als 2021 een boek zou zijn, is het dan een verhalenbundel, een epische roman of een thriller?

Je maakt een collage van je komende jaar en zoekt de passende affirmaties. Je zet bewust een bepaalde stroom in gang. Je visualiseert een perfect 2021, stemt af op de  juiste frequency in jezelf. Je kijkt over de horizon en met kleine en grote besluiten schep je een leven waar  je diep van binnen naar verlangt.

De Schrijfchallenge Plus kost 121 euro. Dat is voor: drie weken lang elke dag een schrijfopdracht en twee professionele, uitgebreide online workshops.

Master Schrijfchallenge:
Voeg persoonlijke schrijfcoaching toe

Om je schrijfchallenge-ervaring helemaal compleet te maken, kan je een persoonlijke schrijfcoachsessie van een uur toevoegen. Voor deze (online of live) sessie stuur je tien pagina’s geschreven materiaal waar je opbouwende feedback op krijgt. In de coachsessie benoemt Nanda je sterke kanten en laat ze zien waar je verbeteringen aan kan brengen in je stijl en opbouw. Ook brainstorm je samen over de mogelijkheden die deze tekst in zich heeft: wat kan je er allemaal mee? Leent het zich voor een boek, een serie blogs, gedichten, een verhaal? Een gesprek met Nanda ervaren veel schrijvers als een snelkookpan waarbij je tal van nieuwe inzichten en ideeën verzamelt en concrete handvaten krijgt om je schrijfstijl te verbeteren en je schrijfplan uit te werken.

Deze sessie zorgt ervoor dat je de challenge op een constructieve manier gebruikt om echt verder in je eigen schrijven te groeien en om de algemeen opgedane kennis persoonlijk te maken.

De Master Schrijfchallenge kost 221 euro: daar heb je drie weken lang een schrijfopdracht voor, twee online workshops en een persoonlijke coachsessie

Praktische details

HELAAS, DE INSCHRIJVING VOOR DE CHALLENGE IS GESLOTEN! WE ZIJN AL VAN START GEGAAN.

Wat en wanneer Basis Schrijfchallenge:  Van 20-12-20 tot 10-1-21; elke dag een inspiratiemail

Schrijfchallenge Plus: inclusief twee workshops via Zoom
Workshop 20! : 20 december 2020 13-17 uur
Workshop 21! :  10 januari 2021  9-13 uur

Master Schrijfchallenge: inclusief persoonlijke schrijfcoaching van een uur
Op afspraak in januari 2021

 Waar en hoe Challenge via de mail, workshops online via  Zoom, coaching online of live
Investering Basis Schrijfchallenge: 21 euro

Schrijfchallenge Plus: 121 euro

Master Schrijfchallenge: 221 euro

Alle prijzen zijn incl. 21% btw