Een boek schrijven en uitgeven via uitgeverij

Heb jij de diepe wens om een boek te schrijven?
En deze uit te geven bij een uitgever die bij jou past?

Ben jij een serieuze, ambitieuze, getalenteerde schrijver (in de dop)?
En wil je die potentie nu echt gaan benutten?

Is het schrijven soms eenzaam en moeizaam?
Zoek je iemand die jou helpt om je boek naar een hoger plan te tillen?

Wil je je boek uitgeven bij een uitgeverij die precies snapt wat jij met je boek wilt zeggen?

Mastertraject – Schrijfbegeleiding plus boek uitgeven via uitgeverij

Gegarandeerde uitgave van je manuscript

Twee vliegen in een klap. Tijdens dit traject schrijf je je eigen boek en je hebt meteen een ingang bij Uitgeverij Elikser om je boek uit te geven. Dat is een ongekende luxe, want een uitgever voor je boek vinden is niet vanzelfsprekend. Veel schrijvers die met hart en ziel een manuscript hebben afgerond, worden daarna ontmoedigd door de vele afwijsbrieven die ze ontvangen van uitgevers.  Omdat het boek niet in het fonds van een uitgever past, de uitgever je boek niet commercieel interessant vindt of omdat je schrijfniveau niet toereikend is. En toch is dat vaak de harde realiteit van vele schrijvers. Het is niet zo makkelijk om een passende uitgever te vinden. En daar sta je dan met je levenswerk.

Een beter boek schrijven, professioneel uitgeven via uitgeverij Elikser

Daarom zijn Nanda Huneman Schrijfbegeleiding en Uitgeverij Elikser een bijzondere samenwerking aangegaan en bundelen ze hun krachten. Nanda stoomt de schrijver (en het boek) klaar voor publicatie. Jitske Kingma geeft het boek, als het voldoende kwaliteit heeft, geredigeerd en mooi vormgegeven uit en zorgt dat het goed in de markt wordt gezet. Beiden zetten hun professie in, om van jouw boek het beste te maken.

Met schrijfbegeleiding zorgen dat je boek er echt komt

Dit traject bestaat uit een jaar Schrijfbegeleiding  van schrijfcoach Nanda Huneman, die je helpt om je manuscript daadwerkelijk af te ronden en klaar te maken voor uitgave. Want het plan hebben om een boek te schrijven, is wat anders dan het boek daadwerkelijk te schrijven. Het schrijfproces is grillig en de verleiding groot om op de moeilijke punten op te geven. Dit traject helpt je om door te zetten en als schrijver te groeien. Je scherpt je stijl, vindt een passende vorm, je trekt je spanningsboog strak en het belangrijkste: je zegt wat je echt zeggen wil.

Boek uitgeven via uitgeverij: een droom komt uit

Tussentijds kijkt Jitske Kingma ook mee. Is het boek al klaar voor publicatie? Wat is er nog nodig? Komt je boodschap naar voren, je verhaal uit de verf? Is dit interessant voor de lezers? Jitske is een ruimdenkende uitgever met veel persoonlijke aandacht voor de schrijver, het boek en kan met haar deskundige schrijfadvies je boek naar een hoger plan tillen. Na een aantal herschrijfrondes is het dan zover; jouw manuscript wordt een echt boek, toegankelijk voor een breed publiek. En dan komt je droom niet half, maar helemaal uit.

Voor de getalenteerde schrijver

Dit traject is niet voor iedere schrijver. Zijn je ideeën nog vaag? Heb je nog niet zoveel schrijfervaring? Is het verhaal te persoonlijk om meteen uit te geven? Dan is het Jaartraject Schrijf je Boek misschien beter bij jou.

Heb je een goed omlijnd plan? Al een eerste versie van je manuscript? Een scherpe pen? En vooral veel doorzettingsvermogen en de ambitie om te groeien als schrijver? Heb je een boek dat interessant is om uit te geven? Dan ben je welkom voor een oriëntatiegesprek en om je werk in te sturen, zodat wij kunnen beoordelen of je klaar bent voor dit Mastertraject.

Nanda Huneman - Schrijfbegeleiding

Opbouw van het mastertraject ‘boek schrijven en uitgeven’

De Schrijfbegeleiding bestaat uit:

  • Tien coachgesprekken van anderhalf a twee uur, binnen de strekking van (ongeveer) een jaar
  • Een uur leestijd per sessie plus gedegen feedback op je schrijfwerk
  • Tussentijds mailcontact voor feedback en ondersteuning bij het schrijven van je boek
  • Theorie en kaders die je helpen om structuur aan te brengen en verdieping te vinden in eigen boek
  • Een uiteindelijke manuscriptbeoordeling aan het eind van het schrijfjaar

Boek uitgeven via uitgeverij bestaat uit: 

  • Leesrondes en schrijfadvies van de uitgever
  • Het redigeren van je uiteindelijke manuscript
  • Het professioneel vormgeven en drukken van je boek
  • Persberichten versturen, een boekpresentatie organiseren (ism de schrijver)

Toelating: 

Voor dit traject moet je een toelating doen. We vragen je om je manuscript of een paar eerste hoofdstukken daarvan, je uitgeschreven boek-idee en een synopsis en een biografie van jezelf naar ons toe te sturen dan kijken wij of wij denken of je in aanmerking komt voor dit traject.

Nanda Huneman - Schrijfbegeleiding

Investering

Een jaar intensieve schrijfbegeleiding door Nanda Huneman: 3300 euro (incl. 21 % btw voor particulieren, excl. btw voor ondernemers)

Het boek uitgeven via uitgeverij Elikser: 1600 euro

Totaalpakket: 4900 euro (incl. btw)

Betalen in termijnen is mogelijk

“Nanda heeft me niet alleen geholpen met het verbeteren van mijn schrijfstijl. Zij heeft me ook geholpen om uit de schaduw te komen. Mezelf in het voetlicht te plaatsen. Nu durf ik mijn verhaal uit te geven.”

Rudy

“Om het verhaal wat in je hoofd zit op papier te krijgen is een ding, om het ook nog eens een samenhangend verhaal te maken met een duidelijke structuur wat interessant is om van begin tot eind te lezen is een tweede. Zonder de hulp van Nanda had ik niet een duidelijk verhaal op papier kunnen zetten.”

Janneke

“Wat een geweldige ervaring om met Nanda te werken! Zij is een aanmoediger, kritisch, kundig. The perfect partner in crime. ”

Birgit

“Nu Uitgeverij Elikser mijn boek uit gaat geven, heb ik iemand nodig die én door mijn bril kan kijken en met een adelaarsblik het geheel kan zien. Omdat we al een tijd samen werken, weet ik dat Nanda mijn bedoeling kent en kan ik horen wat zij vanuit haar deskundigheid toevoegt. Die langdurige begeleiding is zo waardevol!”

Ineke
Neem contact op