Persoonlijke schrijfbegeleiding

Boek Schrijven  | Schrijfcoaching | Uitgeven bij een uitgeverij

Vijf plekken vrij vanaf september 2023: meld je nu aan!

Heb jij de diepe wens om een boek te schrijven en uit te geven?

Ben jij een serieuze, ambitieuze, getalenteerde schrijver (in de dop)?
En wil je die potentie nu echt benutten?

Is het schrijven soms eenzaam en moeizaam?
Zoek je iemand die jou helpt om je boek naar een hoger plan te tillen?

Ja, ik wil zo’n plekje!

“Nanda kan én door mijn bril kijken én met een adelaarsblik het geheel overzien. Eindeloos heeft ze me gevraagd ‘Wat wil je zeggen?’ en me laten weten dat ze míjn wijsheid wil lezen.”

Ineke Verdoner - auteur van 'Het vrouwelijke en mannelijke in balans'

Mastertraject – Persoonlijke schrijfcoaching

Maak je boek klaar voor uitgave

Persoonlijke Schrijfcoaching 

In deze een-op-een sessies help ik je om je boek daadwerkelijk te schrijven, om een stijl en een vorm te vinden die jouw boek geschikt maakt voor een groter publiek. We tillen je schrijfniveau ‘next level’ en zorgen dat je een samenhangend, spannend en diepgaand boek klaar hebt aan het einde van het traject dat klaar is om naar een uitgever te sturen.

Als schrijfcoach laat ik je zien waar je kracht zit, maar ook welke blinde vlekken je hebt. Met een helder en professioneel oog kijk ik naar je teksten, zodat jouw boek  zich steeds beter kan vormen. Schrijfbegeleiding werkt ook als een stok achter de deur. Omdat we om de zes weken persoonlijk afspreken, krijg je structuur en voortgang. Dit helpt je om daadwerkelijk te gaan schrijven

Voorafgaand aan elk gesprek lees ik je nieuwe schrijfwerk. Tijdens de coachgesprekken bespreken we die zowel op microniveau (woordkeuze, zinsbouw, stijl) als op macroniveau (verhaallijn, thematiek, spanning). Ook hebben we het over het schrijfproces: waar loop je vast en wat helpt je verder?

Samen bedenken we wat een volgende logische stap is. Mijn werkwijze als schrijfcoach pas ik per persoon en situatie aan. Zodat jouw persoonlijke proces en product centraal staan.

Nanda Huneman - Schrijfbegeleiding
Mijn boek mag er komen

Schrijflessen helpen je op gang

Dit persoonlijke schrijfcoachtraject bestaat uit:

 • Tien persoonlijke coachgesprekken van anderhalf a twee uur, binnen de strekking van een jaar
 • Een uur leestijd per sessie plus gedegen feedback op je schrijfwerk
 • Duidelijke en persoonlijke huiswerkopdrachten voor de volgende afspraak
 • Tussentijds mailcontact voor feedback en ondersteuning in je schrijfproces
 • Een uiteindelijke manuscriptbeoordeling aan het eind van het schrijfjaar

De groepsjaartraining Schrijf je boek

Als je voor de persoonlijke Schrijfcoaching kiest, ben je meteen onderdeel van het Jaartraject Boekschrijven 2023 – een groepsreis voor bevlogen schrijvers. Elke maand volg je een inspiratie-sessie en schrijftraining over het schrijven van je eigen boek, waarin ik de opbouw van een boek stap voor stap uitleg en nieuwe input en opdrachten geef. Deze trainingen zijn meestal online via zoom, maar ook drie keer live in Utrecht.  Je ontvangt ook wekelijks een creatieve schrijfles om je proces op gang te houden en elke maand een lespakket met theorie en praktische schrijfopdrachten die je kan gebruiken bij het schrijven van je boek.

Nanda Huneman - Schrijfbegeleiding
Graag werk ik samen aan mijn boek

“Nanda was mijn nooit aflatende steun tijdens het gehele schrijfproces. Zonder haar was het boek er simpelweg niet geweest.”

Joris Hellevoort, auteur van De wortels van ons land

Voor wie is persoonlijke schrijfcoaching geschikt?

Voor de getalenteerde schrijver

Dit traject is niet voor iedere schrijver. Zijn je ideeën nog vaag? Heb je nog niet zoveel schrijfervaring? Is het verhaal nog te grillig, persoonlijk of pijnlijk om er meteen een uitgeefbaar boek van te maken? Dan past het Jaartraject Boekschrijven misschien beter bij jou.

Dit persoonlijke schrijfcoachtraject past bij jou als:

 • Je al jaren met een plan voor een boek rondloopt, al van alles hebt uitgeschreven, maar nog zoekt naar het laatste zetje om het echt op te pakken
 • Je veel doorzettingsvermogen hebt en de ambitie voelt om te groeien als schrijver
 • Je nog niet bent begonnen maar wel een goed omlijnd idee of plan hebt
 • Je al een eerste versie of aanzet van je manuscript klaar hebt ligt, waar meer orde en lijn in mag komen
 • Je veel schrijfervaring en een scherpe pen hebt, die je in wilt zetten voor het schrijven van een boek dat de wereld in mag
Nanda Huneman - Schrijfbegeleiding
Meld je aan

“Nanda gaf mij de structuur en het klankbord om door te blijven schrijven. Een prachtig avontuur met verrassende wendingen dat eindigde bij mijn boekpresentatie op Texel.”

Henrike Brunsting, auteur van Pelgrimstocht op de bank

Samenwerking Uitgeverij Elikser

Tijdens dit traject schrijf je je eigen boek en je hebt via mij meteen een ingang bij Uitgeverij Elikser om je boek uit te geven. Dat is een ongekende luxe, want een uitgever voor je boek vinden is niet vanzelfsprekend. Veel schrijvers die met hart en ziel een manuscript hebben afgerond, worden daarna ontmoedigd door de vele afwijsbrieven die ze ontvangen van uitgevers.

Professioneel uitgeven via uitgeverij Elikser

Daarom zijn Nanda Huneman Schrijfbegeleiding en Uitgeverij Elikser een bijzondere samenwerking aangegaan en bundelen ze hun krachten. Nanda stoomt de schrijver (en het boek) klaar voor publicatie. Jitske Kingma geeft het boek, als het voldoende kwaliteit heeft, geredigeerd en mooi vormgegeven uit en zorgt dat het goed in de markt wordt gezet. Een mooie kans.

De weg naar andere uitgevers

Maar je zit bij dit traject zeker niet vast aan een uitgave via Uitgeverij Elikser. Als je al een andere uitgeverij op het oog hebt, je eigen contacten hebt of als we tijdens het traject tot de conclusie komen dat je werk beter past bij een andere uitgever, dan help ik je om de juiste brief en synopsis op te stellen om je boek bij een uitgever in te dienen en aan te prijzen. Ik kan geen uitgave garanderen, maar ik kan je wel helpen om je werk op een zo hoog mogelijk niveau aan te leveren.

Nanda Huneman - Schrijfbegeleiding
Ik ben klaar voor uitgave

“Nanda heeft me op dit schrijfavontuur op koers gehouden, wist me te motiveren op uitdagende stukken, verruimde mijn blik op mijn verhaal en liet mij als schrijver opstaan.”

Janneke Dijkhuis, auteur van Stel dat je hoofd je hart volgt

Aanmeldprocedure Persoonlijke Schrijfcoaching

Voor dit persoonlijke begeleidingstraject vanaf september 2023 zijn slechts vijf plekken beschikbaar!

Om voor dit Mastertraject toegelaten te worden, vraag ik je om onderstaand formulier in te zenden om jezelf alvast van een plekje te verzekeren in de selectieronde.

Daarna zal ik je een mail sturen waarin ik je vraag:

 • Je boek-idee te beschrijven en als je al zo ver bent een synopsis en/of hoofdstukindeling mee te sturen
 • Je ervaring als schrijver op een rij te zetten
 • Tien pagina’s van je geschreven materiaal op te sturen. Daarna nodig ik je uit voor een startgesprek in september om te kijken of er een match is.

Laat je niet afschrikken door dit rijtje. Het is voornamelijk om te kijken wat je maakt en of je past binnen dit traject. Als je enthousiasme voelt, volg dat vooral! 

Ik help ik je graag om jouw boek werkelijkheid te laten worden.

Nanda Huneman - Schrijfbegeleiding

Persoonlijke schrijfbegeleiding

3500(*)
 • Je kan in een keer betalen of in drie termijnen van 1167 euro
 • (*) excl. btw voor ondernemers, incl. btw voor particulieren

“Wat een geweldige ervaring om met Nanda te werken! Zij is een aanmoediger, kritisch, kundig. The perfect partner in crime. ”

Birgit Treipl, auteur van Schuilen tussen Bamboe