Schrijfbegeleiding

Voel je frustratie omdat je je brandende schrijfwens niet volgt?

Weet je dat je meer in huis hebt, maar loop je tijdens het schrijven tegen je eigen grenzen op?

Heb je regelmatig het gevoel dat je verdwaalt in je eigen materiaal?

Ben je bang om te beginnen omdat je anderen met je verhaal zou kunnen kwetsen?

Heb je een duidelijke visie maar kan je de juiste toon en structuur niet vinden?

Schrijfbegeleidings­trajecten

Ik bied verschillende trajecten aan:

Jaartraject Boekschrijven

start: oktober 2023
Schrijf je eigen boek in een jaar, een training vol bevlogen schrijvers.

Meer info

Persoonlijke schrijfbegeleiding

nog 5 plekken vrij
Ik begeleid je één op één bij het schrijven van je boek, zodat het klaar is voor uitgave.

Meer info

Wat is schrijfbegeleiding?

Met de juiste schrijfbegeleiding til je je schrijfwerk naar een hoger niveau. Je leert beter schrijven, ontdekt wat je echt wilt zeggen en brengt je verhaal kundig tot leven. Je zet jezelf in de wereld met jouw boek en wordt echt een schrijver.

Schrijven doe je veelal alleen. Dat kan heerlijk zijn, maar ook lastig. Iedere schrijver heeft wel eens behoefte aan iemand die meedenkt, -leest en -schrijft. Schrijfbegeleiding is samen brainstormen, groeien, creëren. Je hoeft het niet alleen te doen.

Als schrijfcoach laat ik je zien waar je kracht zit, maar ook welke blinde vlekken je hebt. Met een helder en professioneel oog kijk ik naar je teksten, zodat jouw verhaal zich steeds beter kan vormen.

Schrijfbegeleiding werkt ook als een stok achter de deur. Doordat je iemand hebt waar je afspraken mee maakt, krijg je structuur en is het makkelijker om daadwerkelijk te gaan schrijven.

Als schrijfcoach luister ik naar jou als schrijver en als mens. Dat doe ik op een open, zachte manier. Wat wil je echt zeggen? Welk gevoel zit er onder? Want schrijven is naast een creatief proces, ook een persoonlijk proces. Schrijfbegeleiding is een ontmoeting.

Nanda Huneman - Schrijfbegeleiding

Werkwijze schrijfcoach

Als schrijfcoach werk ik samen met jou aan jouw tekst en idee. Vooraf lees ik je nieuwe schrijfwerk. Tijdens de coachgesprekken bespreken we die zowel op microniveau (woordkeuze, zinsbouw, stijl) als op macroniveau (verhaallijn, thematiek, spanning). Ook hebben we het over het schrijfproces: waar loop je vast en wat helpt je verder?

Samen bedenken we wat een volgende logische stap is. Mijn werkwijze als schrijfcoach pas ik per persoon en situatie aan. Zodat jouw persoonlijke proces en product centraal staan.

Ik begeleid mensen zowel live, als via zoom. Als je ver weg woont, of in het buitenland, kan je schrijfcoaching prima via de digitale weg volgen. Ook dan ontmoet je elkaar.

Nanda Huneman - Schrijfbegeleiding

Voor wie is de schrijfbegeleiding?

Levensfictie – waar ik onlangs het boek Spelen met je leven over heb geschreven – is mijn specialisatie. Ik help je met het schrijven van je levensverhaal. Door waargebeurde en verzonnen elementen te combineren blijf je trouw aan je eigen ervaring en stijg je tegelijkertijd boven je individuele verhaal uit.

Daarnaast begeleid ik ook regelmatig mensen die non-fictie boeken schrijven over hun werk en eigen specialisatie. Samen zoeken we naar de kern van jouw boodschap. Ook schrijvers die volledig fictieve romans schrijven help ik met het uitdenken van hun plot en het ontwikkelen van hun personages.

Kaders en methodes

Ik heb een journalistieke achtergrond en heb diverse opleidingen gevolgd over verhaalstructuren, de Reis van de Held en biografische patronen. Daardoor kan ik je veel werkvormen aanbieden en herken ik bepaalde wetmatigheden en mythische aspecten van je verhaal. Ik reik je kaders en methodes aan om meer overzicht en houvast te krijgen.

Lees hier meer over mijn achtergrond

Als schrijfcoach wil ik graag  je stimulator, inspirator, luisterend oor en deadline zijn. Ik geloof in jouw schrijven.

Nanda Huneman - Schrijfbegeleiding

Schrijfbegeleidings­trajecten

Ik bied verschillende trajecten aan:

Jaartraject Boekschrijven

start: oktober 2023
Schrijf je eigen boek in een jaar, een training vol bevlogen schrijvers.

Meer info

Persoonlijke schrijfbegeleiding

nog 5 plekken vrij
Ik begeleid je één op één bij het schrijven van je boek, zodat het klaar is voor uitgave.

Meer info

“Nanda haar begeleiding is warm en persoonlijk. Dichtbij en met kennis van zaken.”

Chris

“Nanda biedt een goeie mix van structuur, diepgang, luchtigheid, humor en vrijheid.”

Nellie

“Nanda’s aanpak geeft iedereen de ruimte om zijn of haar eigen stem te vinden.”

Marion

“Nanda heeft voelbare expertise!”

Rob