Schrijfbegeleiding

Voel je frustratie omdat je je brandende schrijfwens niet volgt?

Weet je dat je meer in huis hebt, maar loop je tijdens het schrijven tegen je eigen grenzen op?

Heb je regelmatig het gevoel dat je verdwaalt in je eigen materiaal?

Ben je bang om te beginnen omdat je anderen met je verhaal zou kunnen kwetsen?

Wat is schrijfbegeleiding?

Met de juiste schrijfbegeleiding wordt schrijven een vast onderdeel van je leven. Je leert beter schrijven, je ontdekt wat je echt wilt zeggen en brengt je verhaal kundig tot leven. Ondertussen ruim je oude onderliggende wrok op en ben je niet bang om voor jouw (fictieve) waarheid te staan. Je zet jezelf in de wereld met jouw boek. Je wordt echt een schrijver.

Schrijven doe je veelal alleen. Dat kan heerlijk zijn, maar ook lastig. Iedere schrijver heeft wel eens behoefte aan iemand die meedenkt, -leest en -schrijft. Schrijfbegeleiding is samen brainstormen, groeien, creëren. Je hoeft het niet alleen te doen.

Als schrijfcoach laat ik je zien waar je kracht zit, maar ook welke blinde vlekken je hebt. Met een helder en professioneel oog kijk ik naar je teksten, zodat jouw verhaal zich steeds beter kan vormen.

Schrijfbegeleiding werkt ook als een stok achter de deur. Doordat je iemand hebt waar je afspraken mee maakt, krijg je structuur en is het makkelijker om daadwerkelijk te gaan schrijven.

Als schrijfcoach luister ik naar jou als schrijver en als mens. Dat doe ik op een open, zachte manier. Wat wil je echt zeggen? Welk gevoel zit er onder? Want schrijven is naast een creatief proces, ook een persoonlijk proces. Schrijfbegeleiding is een ontmoeting.

Lees meer

Nanda Huneman - Schrijfbegeleiding

Werkwijze schrijfcoach

Als schrijfcoach werk ik samen met jou aan jouw tekst en idee. Vooraf lees ik je nieuwe schrijfwerk. Tijdens de coachgesprekken bespreken we die zowel op microniveau (woordkeuze, zinsbouw, stijl) als op macroniveau (verhaallijn, thematiek, spanning). Ook hebben we het over het schrijfproces: waar loop je vast en wat helpt je verder?

Samen bedenken we wat een volgende logische stap is. Mijn werkwijze als schrijfcoach pas ik per persoon en situatie aan. Zodat jouw persoonlijke proces en product centraal staan.

Ik begeleid mensen zowel live, als via skype. Als je ver weg woont, of in het buitenland, kan je schrijfcoaching prima via de digitale weg volgen. Ook dan ontmoet je elkaar.

Nanda Huneman - Schrijfbegeleiding

Kaders en methodes

Daarnaast reik ik kaders en methodes aan. Om meer overzicht en houvast te krijgen.

Levensfictie – waar ik onlangs het boek Spelen met je leven over heb geschreven – is mijn specialisatie. Door waargebeurde en verzonnen elementen te combineren blijf je trouw aan je eigen ervaring en stijg je tegelijkertijd boven je individuele verhaal uit.

Daarnaast heb ik een journalistieke achtergrond en heb ik diverse opleidingen gevolgd over verhaalstructuren, de Reis van de Held en biografische patronen. Daardoor kan ik je veel werkvormen aanbieden en herken ik bepaalde wetmatigheden en mythische aspecten van je verhaal.

Lees hier meer over mijn achtergrond

Als schrijfcoach wil ik graag  je stimulator, inspirator, luisterend oor en deadline zijn. Ik geloof in jouw schrijven.

Nanda Huneman - Schrijfbegeleiding

Schrijfbegeleidings­trajecten

Ik bied verschillende trajecten aan:

“Nanda haar begeleiding is warm en persoonlijk. Dichtbij en met kennis van zaken.”

Chris

“Nanda biedt een goeie mix van structuur, diepgang, luchtigheid, humor en vrijheid.”

Nellie

“Nanda’s aanpak geeft iedereen de ruimte om zijn of haar eigen stem te vinden.”

Marion

“Nanda heeft voelbare expertise!”

Rob

Maak een afspraak voor een orientatiegesprek en kijk wel traject het beste bij jou past!

Neem contact op