Schrijfhaven - Avontuurlijke Online Schrijfcursussen - Nanda Huneman

Summer Flow Challenge

Een 35 daagse zomerse schrijfchallenge waardoor je zomer een creatief avontuur wordt.

*Je ontvangt deze challenge GRATIS als je meedoet aan de Summer Flow School van 8-11 augustus in Bilthoven*

Ik doe mee

“Prachtige combinatie van speels en diepgaand!”

“De opdrachten zijn elke dag weer een cadeau.”

“Deze schrijfchallenge was het begin van mijn leven als schrijfster.”

“Nanda’s ervaring en doorleefde kennis bieden me nieuwe inzichten.”

“Gekte en absurditeit. Waardevol en dierbaar.”

Een zomerse Schrijfchallenge

Start: zaterdag 1 juli 2024 – einde 8 september 2024. Je kan op elk moment beginnen. De inschrijving is open.

35 dagen lang krijg je elke dag een speelse schrijfopdracht die je helemaal in de Summer Flow brengt.

Je speelt met de verbeelding, met herinneringen en je zintuigen. Je zoekt naar avontuur, fantasie en wijsheid. Diverse schrijfvormen helpen je op weg naar een frisse, nieuwe schrijfstijl en je maakt onverwachte verhalen, gedichten en portretjes vol zand, zon en ruimte.

De schrijfopdrachten zijn speels en toegankelijk. Je kan ze binnen een kwartier doen voor je tent, op het terras, aan je ontbijttafel, met je voeten in zee, achterin een hete auto, sluimerend in een hangmat, op een bergtop of gewoon lekker in je achtertuin of je eigen bed.

Je schrijft over je mooiste en meest mislukte zomer, over de geur van zonnebrand en het gevoel van de wind op je zoute huid. Je verzint verhalen over mensen op het terras, schrijft vanuit het perspectief van een zandkorrel. Je gaat op pad, proeft nieuwe drankjes, neemt onbekende omwegen en schrijft erover. En ten slotte zoek je naar de inzichten van jouw zomer.

De challenge helpt  je om verdieping te geven aan je zomer; door het schrijven zal je alles intenser en rijker ervaren. Het zorgt ervoor dat je zomer niet alleen ontspannen is, maar ook een voedend en creatief avontuur wordt. Of je nu op vakantie gaat in eigen land, op reis in het buitenland of thuis blijft: de Summer Flow Challenge is een reis op zichzelf.

Extra schrijfworkshops

  • Online Warming Up workshop (zaterdag 13 juli 9.30-11 uur) – € 5,00
  • Online Cooling Down workshop (zaterdag 8 september 9.30-11 uur) – € 5,00

Leer creatief schrijven in vijf weken

Naast dat de challenge een heerlijk ontspannen, zomers tijdverdrijf is, leer je stiekem ook beter schrijven. Elke schrijfopdracht werkt weer met een andere vorm en een andere stijl. Je schrijft een zomer-cv, liedjes, slogans, recepten, soundtracks, nieuwsberichten, gebeden en natuurlijk reisverhalen. Je schrijft sensueel, zakelijk, verhalend, poëtisch, muzikaal, grappig, lyrisch en nuchter. Je slijpt je pen, je buigt je zinnen, wordt soepeler in het schrijven met verschillende stemmen en stijlen.

Dat levert materiaal op met een grote verscheidenheid, je leert je eigen stem op verschillende manieren kennen en je wordt steeds creatiever met taal. En dat zal je na de zomer merken. Al je schrijfwerk knapt er van op. Net zoals je zelf uitgerust en verfrist van een vakantie terug kan komen, komt ook de schrijver in jou wakker, gebruind en uitgewaaid thuis.

Ja, die schrijfreis wil ik maken!

Een reis naar binnen

Tijdens de Schrijfchallenge ga je dus op een creatief avontuur en je leert beter schrijven. Maar je reist ook naar binnen. Want wat betekent de zomer eigenlijk voor jou? Hoe waren jouw zomers vroeger? Wat draag je daarvan nog met je mee? En hoe wil je na de zomer verder?

Schrijven is een vorm van reflecteren. En laat de zomer daar nou ook de perfecte tijd voor zijn. Het is een seizoen waarin we even een pas op de plaats maken. Met afstand en nieuwe ogen naar ons dagelijks leven kijken. We achterover leunen in onszelf.

De schrijfchallenge ondersteunt je in dat proces. De opdrachten helpen je om te focussen en te verdiepen. Om onderliggende lagen op te graven. Zonder dat het zwaar wordt. Het dagelijkse schrijfmoment is een kleine meditatie die rust geeft in de soms wat chaotische, overprikkelende vakantietijd. Het schrijven is tijd voor jezelf nemen.

De opbouw van de 5 weken-schrijfchallenge

De Summer Flow Challenge bestaat uit de volgende vijf weekthema’s:

WEEK 1 SUMMER OF MEMORIES
Je verzamelt zomerherinneringen. Je maakt een cv van zomerervaringen en zoekt naar hoogte- en dieptepunten. Je schrijft over jouw oer-zomer, saaie en sensuele zomers. Al die zomerherinneringen laat je uiteindelijk samenkomen in een gedicht.

WEEK 2 SUMMER OF SENSES
Je werkt vanuit je zintuigen, want de zomer is een seizoen dat je kan ruiken en proeven. Je schrijft met je oren, je snuffelt aan verhalen. Zo verrijk je jouw teksten en worden je reisverhalen een levendig verslag.

WEEK 3 SUMMER OF ADVENTURE
Dit is een week waarin je kleine opdrachtjes krijgt om nieuwe dingen uit te proberen. Iets ongewoons eten, een onbekend woord leren. Zo ontdek je dat het avontuur om de hoek ligt en worden jouw teksten vernieuwend en spannend.

WEEK 4 SUMMER OF IMAGINATION
Tijd om met de verbeelding en de fantasie te werken! Je gaat dingen verzinnen, verdraaien, uitvergroten. Je laat de werkelijkheid achter je en stapt in een nieuwe wereld.

WEEK 5 SUMMER OF WISDOM
Wat heb je deze zomer geleerd? Hoe kijk je er op terug? Hoe kan je dat hierna verder leven? Een week vol reflectie, inzicht en manifestatie.

Whoop whoop, I am In!

Twee online schrijfworkshops

Als je wilt, kan je de challenge verrijken met twee online schrijfworkshops van Nanda. Deze workshops zijn vrijblijvend, maar zijn een absolute toevoeging en verdieping van de journey.

Op zaterdag 13 juli is er van 9.30-11.00 uur een ‘Warming-up Workshop
Je schrijft met elkaar warm. Nanda geeft grappige startopdrachten, mooie schrijfoefeningen en licht toe hoe je het beste te werk kan gaan in de Schrijfchallenge. Dit is ook de manier om andere schrijvers te leren kennen, met wie je eventueel teksten en ervaringen uit kan wisselen op het Forum Flessenpost van de online Schrijfhaven.

Na deze workshop ben je helemaal in de flow en is je inkt opgewarmd. De eerste drempel is genomen! (Je kan deze workshop ook doen als je al eerder dan 13 juli met de challenge bent begonnen)

Op zondag 8 september van 9.30-11.00 uur is de ‘Cooling-down Workshop’
Je rekt je schrijfspieren zodat je niet met spierpijn eindigt. Samen kijken we terug op de creatieve reis die je hebt gemaakt en afsluitende opdrachten helpen je om het goud op te duiken uit je zomerse schrijfsels. Een mooie afronding van jouw Summer Flow Challenge. (Deze workshop kan je uiteraard ook doen als je al eerder klaar bent dan 8 september).

Wat en wanneer De Summer Flow Challenge kan je op elk moment starten. 35 dagen lang ontvang je elke ochtend een schrijfopdracht.
 Waar en hoe Schrijfchallenge via de online Schrijfhaven
Investering 35 daagse schrijfchallenge: 35 euro

(incl. 21% btw)

Schrijf je in voor de Summer Flow Challenge op Schrijfhaven!

Inschrijven