Schrijfretraite

Vind je eigen wijsheid

24 – 26 januari 2020 in Drenthe

For the English text about the writing retreat click here

Combineer de kracht van schrijven met de diepgang van meditatie

Creatieve schrijfopdrachten, begeleide meditaties, diepe levenslessen, natuur en stilte

Een schrijfretraite die je eigen wijsheid en creativiteit laat bloeien

Over deze schrijfretraite

Deze schrijfretraite wordt aangeboden door de ervaren leraren Gemma Polo Pujol en Nanda Huneman. Zij verbinden hun gemeenschappelijke liefde voor meditatie en schrijven en vullen elkaar aan door in deze retraite zowel ruimte te maken voor diepte en stilte als voor vrije expressie en creativiteit. Tien jaar lang hebben Gemma en Nanda Diepe Rust Retraites georganiseerd in Nederland, dit is de eerste schrijfretraite.

Meditatie en schrijven

Gedurende deze schrijfretraite begeleiden we je naar je innerlijke wijsheid, de wijze stem die al in je zit. Door stilte, begeleide meditatie, lessen en de steun van de natuur, reis je af naar een innerlijke ruimte waar je de eenheid en heelheid van het leven kan ervaren. Vanuit deze plek van verbinding helpen we je om je eigen woorden te vinden voor je ervaring en je inzichten, zodat je uiting kan geven aan dit diepe weten. Schrijven helpt om je innerlijke wereld, waar je toegang toe krijgt door meditatie, te integreren en te begrijpen. Op die manier wordt schrijven een brug tussen je spirituele wereld en je dagelijkse leven.

Delen en stilte

Een groot gedeelte van de schrijfretraite zal in stilte plaatsvinden om ons innerlijke proces te ondersteunen en te voorkomen dat onze aandacht naar het drukke hoofd gaat, naar oppervlakkige taal en afleiding. Vanuit deze stille en intieme bron kan een nieuw soort taal geboren worden op papier. Daarnaast delen we af en toe onze teksten en ervaringen in een respectvolle cirkel waarin we onszelf vrij en diep uit kunnen drukken.

Nieuw begin van 2020

Omdat het nieuwe jaar net van start is gegaan, zullen we tijdens de schrijfopdrachten en de meditaties van de schrijfretraite ook onze focus richten op het thema ‘nieuw begin’. Wat zijn jouw intenties voor het nieuwe jaar? Wat wil je achterlaten, wat is oud en dient je niet meer? En wat wil groeien, gezien en omarmd worden?

Tijdens deze midwinterperiode hebben we een uniek overzicht over de gebeurtenissen van het afgelopen jaar (of jaren) en kunnen we helder zien waar we naartoe bewegen. Tegelijkertijd richten we onze aandacht naar binnen in deze rijke, donkere periode en planten en bewateren we zaadjes in ons voor de tijden waarin we meer naar buiten en in het licht treden. Op deze manier creëren we een basis voor een bloeiend en vervuld leven. Schrijven helpt ons om deze dromen concreet te maken en op die manier onze diepste wensen te manifesteren in de wereld.

Dagelijks schema van de schrijfretraite

In het dagelijkse schema van de schrijfretraite is er plek voor fysieke beweging, begeleide en stille meditaties, samen en alleen schrijven, wandelingen in de natuur, deelcirkels, rust en persoonlijke uitwisseling met Gemma en Nanda.

De lessen zijn in het Engels. Je kan in het Nederlands schrijven, als dat prettig en ondersteunend voor je is.

We werken met een groep van maximaal 20 deelnemers, zodat er voor iedereen voldoende aandacht en tijd is.

Locatie van de schrijfretraite januari 2020

We verblijven in het spirituele centrum Smalhoorn, gevestigd in een oude boerderij in Drenthe, omgeven door weilanden en de typische rechte kanalen van dit gebied. Rondom het gebouw zijn bomen, kleine laantjes, open en verborgen plekjes om rond te dwalen en in de gezellige buitentent met houtvuur, kun je warm en verbonden met de natuur tot rust komen.  Er is een ruime meditatiehal met veel natuurlijk licht en een aparte eetzaal waar de heerlijke vegetarische maaltijden geserveerd worden. De kamers zijn tweepersoons en met zorg en aandacht ingericht.

Leraressen van de schrijfretraite

Gemma Polo Pujol woont in Catalonië en heeft zich altijd laten leiden door het vuur van haar ziel en begeleidt al meer dan 15 jaar mensen bij hun spirituele reis en biedt Diepe Rust Retraites aan over de hele wereld. Ze heeft een achtergrond in het Zen-boeddhisme, heeft geleefd als katholiek non en als bijenhoudster, heeft als pelgrim rondgetrokken, is moeder, sjamaan, dichteres en schrijfster (en nog veel meer). Ze heeft net haar boek  ‘There is light and only light – teachings to illuminate your inner journey’ afgerond.

Here you can read more about Gemma her journey and background

Nanda Huneman is schrijfster en  werkt al 15 jaar als schrijftrainer/coach, waarbij ze mensen helpt om hun levensverhaal op een creatieve, diepe, eerlijke en soms fictieve manier op papier te zetten. Ze biedt schrijfretraites aan in binnen- en buitenland. Ze is moeder, stuurvrouw en theatermaakster. Daarnaast beoefent ze sinds 1996 meditatie en gaat ze regelmatig naar India voor retraites en lessen.

Nanda en Gemma hebben elkaar ontmoet in India en hebben 10 jaar lang samen Diepe Rust Retraites aangeboden in Nederland.

‘Nanda’s manier van werken helpt je om je authentieke stem te vinden.’ – Marion

‘Nanda biedt een geweldige mix van diepgang, structuur, lichtheid, humor en vrijheid.’ – Nellie

Praktische details van de schrijfretraite 2020

WANNEER
Vrijdag 24 januari 14 u – zondag 26 januari 17u

KOSTEN
495 euro (incl lessen/overnachtingen/ontbijt/lunch/diner/organisatorische kosten/btw )

Deze prijs bestaat uit:
Drie dagen training en begeleiding door twee leraren: 300 euro (incl 21% btw)
Verblijf op Smalhoorn voor drie dagen en twee nachten: 95 euro
Zes maaltijden bereid door onze prive kok: 50 euro
Reiskosten Gemma en materiaal: 50 euro
Total: 495 euro

We hebben drie beurzen beschikbaar, die het mogelijk maken voor mensen met een laag inkomen
om mee te doen aan de schrijfretraite voor een gereduceerd bedrag.

Neem daarvoor contact met ons op.

WAAR: Smalhoorn, Oranjekanaal ZZ 19, Orvelte

AANTAL DEELNEMERS: Minimum 15, maximum 20

De schrijfretraite is geschikt voor mensen met en zonder meditatie- en /of schrijfervaring.

Deze schrijfretraite helpt je om:

de basis voor een dagelijkse meditatie- en schrijfbeoefening in je leven te creëren.

om meer gemak en flow in je schrijven, meditatie en leven te ondervinden.

je eigen wijsheid op authentieke wijze onder woorden te brengen.

je schrijfgereedschapskist uit te breiden met oefeningen en technieken die je makkelijk kan hergebruiken om je schrijfervaring te verdiepen.

2020 op een bewuste en verbonden manier te beginnen, zodat je vanuit je diepe verlangen kan leven.

de wilde en creatieve schrijver in jezelf wakker te maken!

Sign Up