Diepzee kaarten

Inspiratiespel voor schrijvers

Dit schrijfspel bevat 85 diepzeekaarten die je uitnodigen om je levensverhaal nader te onderzoeken. Al schrijvende duik je door verschillende lagen van je leven. De speelse en concrete vragen wakkeren je schrijflust aan. Verras jezelf met nieuwe invalshoeken en opgedoken verhalen. Prikkelend en creatief!

“Wat staat er over het algemeen in jouw ijskast?”

Je begint bij de GOLVEN. Hierop staan speelse vragen over het hier en nu, de concrete aspecten van jouw leven. Dat deel van je leven dat aan de oppervlakte drijft.

“Als ik een kleur zou zijn, dan ben ik…”

Dan duik je in de ONDERSTROOM. De onderstroom stimuleert het denken en schrijven in beelden. Je schrijft over onderliggende gedachten, gevoelens en overtuigingen.

“Beschrijf een moment dat je iets deed wat je echt wilde.”

Je bereikt tenslotte de ZEEBODEM. De zeebodem gaat over aardverschuivingen, eerste keren, inzichten en keerpunten; over momenten dat je leven een nieuwe wending nam.

“Je boek is een bestseller. Wat is de titel? Waar gaat het over?”

Vervolgens stijg je op naar de WOLKEN, stellingen die jou prikkelen om te schrijven over je fantasieën, dromen en idealen. Schrijf over dat wat nog zal of zou kunnen komen.

Preek. Dierenverhaal. Liedtekst. Recept.

De VORMKAARTEN reiken je stijloefeningen aan en stimuleren je om je vondsten om te zetten in een literaire vorm.

WERKWIJZE: Trek een kaart, zet de wekker op tien minuten en schrijf! Verras jezelf en verbeter jezelf niet. Vertrouw op je eerste ingevingen. De vormkaarten trek je altijd als laatste, zodat je je vondsten achteraf in een vorm kan gieten.

Bestel het spel