Weduwes worden niet verliefd

een journalistiek reisboek over alleenstaande vrouwen in India

Weduwes worden niet verliefd – Ontmoetingen met alleenstaande vrouwen in India

‘Alle vrouwen trouwen.’ Een veelgehoorde uitspraak tijdens Nanda Huneman’s zoektocht in India naar alleenstaande vrouwen; een uitzonderlijke groep in een land waar 99% van de vrouwen trouwt. Maar Nanda was vastbesloten vrouwen zonder man te vinden. Want; wat drijft hen om alleen te leven? In dit boek portretteert Nanda op een verhalende manier weduwes, nooit-getrouwde en gescheiden vrouwen. Werkeloze Leela, zelfbewuste Aprajita, adellijke Geetanjali; allen vertellen openlijk over hun strijd, liefdes en keuzes. Nanda plaatst deze verhalen naast de roddels en veroordelingen van buren en familie. Totdat ze zoveel tegenstrijdigheden hoort, dat ze niet meer weet wat waar is.

Lees hier een artikel over het boek.

Enkele citaten uit het boek

“Toen ik acht was wist ik het al. Ik zei tegen mijn vader: als je mij laat trouwen, dan loop ik weg en kom ik nooit meer terug.”

Geetanjali, nooit getrouwde vrouw

“Ik heb geen seconde spijt van mijn beslissing. Mijn hele leven met dezelfde man delen? Nee dank je de koekoek. Als ik weer had mogen kiezen, had ik precies hetzelfde gedaan.”

Sister Mary, een non in Bodhgaya

“Mijn scheiding is een publiek geheim. Iedereen weet het, maar niemand praat er over.”

Aprajita, gescheiden vrouw

“Ik ga echt niet trouwen. Mijn studie is mijn leven, als ik trouw, werk ik alleen maar voor mijn man en heb ik voor niets gestudeerd.”

Ratna, een studente in Delhi
Bestel het boek