Schrijfcursus Levensfictie in Utrecht

Drie schrijfworkshops op zaterdag in Utrecht

De schrijfcursus Levensfictie  liet mij de vrijheid en ruimte ervaren mijn levensverhaal met fictie te vullen.  Een duidelijk en mooi proces door Nanda zeer prettig begeleid.

Dieneke

Het boek Spelen met je Leven gaf me mijn passie en inspiratie terug, de zin om te verzinnen. Wat een vrijheid om de waarheid te mogen verdraaien.

Klazina

Schrijfcursus: van leven naar verhaal

Je hebt genoeg om over te schrijven. Ervaringen, inzichten, reizen en ontmoetingen zat. Maar het leven is geen boek. In deze creatieve en praktische schrijfcursus zet je je levensverhaal stap voor stap om in een samenhangend, spannend en authentiek verhaal.

In deze cursus leer je:

  • hoe je van een ervaring een scene maakt, van een leven een verhaal
  • hoe je op een toegankelijke, spannende en vooral eigen manier over je leven schrijft
  • hoe je de waarheid verdraait en toch trouw blijft aan je eigen verhaal
  • hoe je diverse stijlmiddelen in kan zetten om het niveau van je tekst op te tillen

Opbouw van de schrijfcursus

We volgen bij deze schrijfcursus de opbouw van het boek Spelen met je Leven

De schrijfcursus Levensfictie bestaat uit drie dagworkshops die los te volgen zijn, maar ook als geheel.

Zaterdag 21 september – Leven: gaat over de kracht van je ware levensverhaal en hoe je die basis ten volste kan benutten voordat je gaat fictionaliseren. Wat is jouw verborgen wijsheid? Op welke delen van je verhaal zit nog lading? Hoe bevrijd je je daarvan? Je leert hoe je je eigen stem, stijl en waarheid vindt en wakkert de creatieve schrijfstroom aan, zonder je te laten beperken door de angst wat anderen daarvan zouden vinden.

Zaterdag 19 oktober – Verhaal : gaat over stijl. Je leert dat een goed verhaal is opgebouwd uit beeldende scenes. Je zet verschillende stijlmiddelen in en experimenteert met perspectief, tijd en personages.  Fictie is niet alleen verzinnen, het is is ook vervormen. Je versnelt, vertraagt, voegt samen, licht uit, overdrijft, zwakt af, vergelijkt. Je speelt met de waarheid en je tekst wint zo aan kracht.

Zaterdag 30 november – Boek:
gaat over thema, structuur, spanningsopbouw, fictie en de 12 verhaalstappen van de Reis van de Held. Je leert je hoe je een centraal plot verzint, fictie toevoegt en een passende structuur vindt. Wat wil je echt zeggen? Wat is je onderliggende thema? Door film- en literatuurvoorbeelden van de Reis van de Held krijg je grip op de oeroude geheimen van een goed opgebouwd verhaal.

Tijdens deze schrijfcursus Utrecht ontvang je:

  • inspirerende schrijfopdrachten
  • gedegen feedback op je schrijfwerk
  • levendige voorbeelden die de theorie verhelderen en verdiepen
  • een groep bevlogen medeschrijversVoor deze schrijfcursus in Utrecht zijn maximaal 10 plekken beschikbaar. Wil jij jouw persoonlijke ervaringen tot een mooi, vloeiend verhaal schrijven, geef je dan vóór 1 augustus op voor de cursus en ontvang € 45 korting.

Praktische details

Wanneer: Drie dagworkshops van 10 – 16 uur
Zaterdag 21 september, 19 oktober en 30 november 2019
Waar: Workshopruimte aan de Lange Lauwerstraat 69 in Utrecht
Hoeveel: Per workshop: 150 euro
Voor drie workshops, de gehele schrijfcursus: 395 euro
Als je je voor 1 augustus aanmeldt: 350 euro
De prijzen zijn incl. btw en je krijgt het boek Spelen met je Leven kado
Aanmelden