Workshop creatief schrijven met Voice Dialogue

‘Het CV van je verstoten ikken’

Donderdag 4 juni 2012 10-17 uur, Bilthoven

Een workshop die Voice Dialogue en schrijven met elkaar combineert

Ontdek al schrijvend meerdere kanten van jezelf

Maak op creatieve wijze meer verbinding met de verstoten kanten van jezelf

Combineer Schrijven met Zelfonderzoek

Deze workshop creatief schrijven geef ik samen met de ervaren trainer in Voice Dialogue en schrijfster Karin Brugman.We combineren in deze workshop de kracht van het creatief schrijven met het zelfonderzoek via Voice Dialogue; een methode waarbij je verschillende subpersonen in jezelf ontdekt, onderzoekt en ontmoet.

We zoomen specifiek in op de ‘verstoten ikken’ – dat zijn die kanten van jezelf, die je vergeten bent, die ondergesneeuwd zijn of die je bewust verbergt of waar je je voor schaamt. Het zijn die kanten van jezelf die je minder aan het woord laat dan andere stemmen in jezelf. Maar misschien zouden jouw ‘verstoten ikken’  je leven juist rijker en betekenisvoller kunnen maken.

In deze creatief schrijven workshop hoef je je niet mooier voor te doen dan je bent. Integendeel.  Verras je jezelf en ontdek al schrijvend verborgen kanten van jezelf.

Schrijf een CV van je verstoten ikken

In de ochtend nodigt Nanda je met korte, toegankelijke en speelse oefeningen uit om al schrijvend onuitgesproken gedachten in woorden te vatten. We gebruiken hiervoor  de afstandelijke en zakelijke vorm van het CV. Hierdoor ontstaat er een verrassend contrast tussen inhoud en vorm. Juist die eigenschappen en ervaringen die je bij het maken van een CV eigenlijk buiten beschouwing hoort te laten, krijgen aandacht. Je bevrijdt jezelf van oordelen hierover.

Je geeft je creatieve Ik een plek in dat CV, ook al denkt je Zakelijke ik dat dat niet zo’n goed idee is. Je geeft je Introverte Ik de ruimte, want die heeft stiekem meer waardevolle zaken gedaan en gezegd, dan normaal erkend wordt. Je Boze Ik, je Verlangende Ik: ook zij mogen gehoord worden. Het wordt een veelzijdig CV dat jouw gehele persoonlijkheid en leven weerspiegelt. Wat een opluchting; je mag dat allemaal zijn.

Schrijftalent of schrijfervaring is niet nodig voor de workshop creatief schrijven. Het basisgereedschap ervoor heb je al in huis;  dat is je eigen persoonlijkheid en je eigen ervaringen.

Verdieping van de schrijfervaring met Voice Dialogue

In de middag verdiep je je schrijfervaring en zoomt Karin Brugman met behulp  van de benaderingswijze Voice Dialogue in op die aspecten van jezelf die tot nu toe onderbelicht bleven. Wat als je Onbezonnen Ik het woord neemt? Je Creatieve Ik of juist je Serieuze? Of die Ik waar je je eigenlijk voor schaamt?

Door deze Voice Dialogue oefeningen en gesprekken, zorg je ervoor dat je inzichten niet alleen maar op papier staan, maar je ze echt kan belichamen.

Praktische details workshop creatief schrijven

Wanneer: Donderdag 4 juni 2020, van 10-17 uur
Waar: Centrum de Linde, Jachtlaan 15, Bilthoven
Investering: Vroegboekkorting tot 1 april 2020 € 195,-  exclusief 21% btw per persoon, te voldoen na inschrijving.
Vanaf 1 april 2020 € 215,- exclusief 21% btw te voldoen na inschrijving.
Inclusief lunch
Aanmelden