Door de Lock-Down van de laatste weken wordt mijn geheime leven steeds meer zichtbaar. Ja, dat had ik. Een geheim leven….

Ik volg online een tweejarige opleiding bij mijn meditatielerares uit India. Je zou het een scholing in mystiek kunnen noemen. Bijna niemand weet dat ik deze opleiding volg. Eigenlijk vergat ik het zelf ook regelmatig.

Vergeten wat je begrijpt en schrijft

Want veel van mijn inzichten uit mijn geheime online leven vergeet ik als ik weer offline ben, in mijn gewone leven. Dat gebeurt ook als ik schrijf; in mijn dagboek is alles me kraakhelder, maar daarna loop ik gewoon weer in al oude mijn valkuilen.

Het geheime leven is niet meer geheim

Er veranderde iets toen de theaterlessen uit mijn echte leven, van mijn naar buitengerichte ik, ook online gingen. Opeens bevond mijn ‘buitenleven’ zich op dezelfde frequentie als mijn geheime leven.  Waardoor gek genoeg dat verborgen, spirituele leven opeens veel echter lijkt. Want het Online leven is opeens het Het Leven.

Mijn innerlijke leven is echter geworden

Het is alsof de aarde in mijn leven wordt omgeploegd.  Dat wat eerst onzichtbaar was, ondergronds, komt naar boven. Doordat mijn innerlijke leven –  online en in mijn dagboek – nu opeens mijn ‘Nieuwe Normaal’ is, verschuift het Echte Leven meer naar mezelf toe.

Nieuw Normaal is Natuurlijk Normaal

Eigenlijk haat ik die term Nieuw Normaal. Want het doet me denken aan handgel, verplichte boodschappenmandjes, gesloten theaters, vierkante ogen en meer afstand dan goed is voor een mens.  Maar ik zie nu dat er ook een ander Nieuw Normaal is, eentje die niet onderhevig is aan regels, maar juist organisch is. Een Natuurlijk Normaal.

In mijn Natuurlijke Normaal is er steeds MINDER afstand tussen mijn leven en mijn inzichten.  In mijn Natuurlijke Normaal vallen mijn geheime binnenleven en mijn actieve leven steeds meer samen.

De zaadjes die ik in mijn ‘ondergrondse’ heb geplant kunnen nu ontkiemen. Ze hadden de donkerte nodig, van kaften, van een geheim online leven. Maar nu er een nieuw normaal in mijn leven bloeit, kan ik steeds meer mijn eigen inzichten leven.

 

Online Schrijfcafe is een Geheim Schrijfcafe

Het Online Schrijfcafe voelt soms ook als een Geheim Schrijfcafe, nu we niet meer in een openbare, zichtbare ruimte samenkomen. Het is een beetje alsof we ondergronds gaan. Maar in deze online, bijna mystieke ruimte – waarin we apart en toch verbonden zijn – ontstaan inzichten en woorden, die in het echte leven, als de zoomsessies voorbij is,  kunnen ontkiemen.

 

Schrijf op 13 juni over je eigen Nieuwe Normaal

Tijdens het Online Schrijfcafe van zaterdag 13 juni schrijf je over jouw persoonlijke Nieuwe Normaal. Wat is er de afgelopen weken in jezelf en in je leven verschoven? Wat doe, denk en voel je nu anders? En hoe zou je jouw Nieuwe Normaal noemen? Is het een Natuurlijk Normaal, een Geluksquarantaine of een Flow Down?

Details

Zaterdag 13 juni, van 10.30 – 12.00 u, via Zoom, op donatiebasis (5 – 20 euro)

GEEF JE HIER OP!